After-noon tea
Afternoon-tea

Een afternoon-tea heeft echt iets feestelijks en is geschikt voor grote en kleine gezelschappen, formele en informele bijeenkomsten en kan zowel binnen als buiten gegeven worden. Kortom een ideaal festijn voor als er iets te vieren is. Het is ontstaan in het midden van de vorige eeuw. Hertogin Anna van Bedford nam in 1840 het initiatief. De uren tussen de lunch en het diner duurden haar te lang, zij werd zo rond drie uur wat hongerig en liet op een dag een blad met thee, sandwiches en cake op haar kamer brengen. Al snel kregen ook haar vriendinnen op bezoek al dat lekkers geserveerd en de afternoon-tea werd al snel populair. De conversatie tijdens de tea was luchtig, zwaarwichtige gesprekken en politiek waren uit den boze. Theetijd, was tijd voor het maken van nieuwe vrienden, voor een goede roddel en voor het plannen van nieuwe tea-parties. Vanuit de huiselijke tea-parties ontstond dan ook de 'tearoom' bij gerenommeerde warenhuizen als Harrods. Het leven werd echter jachtiger en er was geen tijd meer voor feesten. Maar de afternoon-tea is echt een traditie om in ere te houden. Bij verjaardagen, of welke feestelijke gelegenheid dan ook is het een leuk idee om weer eens plaats te maken voor een traditioneel Engelse afternoon-tea.

 

U hoeft slechts nog de gasten uit te nodigen en wij nemen u graag de zorg voor de afternoon-tea uit handen ! Hierbij treft u één van de mogelijke invullingen aan van onze afternoon-tea :

 

  • Sandwiches met roomkaas, gerookte zalm & dille
  • Sandwiches kalkoenfilet, lemoncurd & verse tuinkruiden
  • Vers gebakken borrelsaucijsjes ( evt. warm te serveren )
  •  Scones met huisgemaakte jam en room
  • Chocolade & vers gebakken koekjes
  • Diverse taarten van het seizoen
  • Thee in diverse smaken ( incl. suiker, zoetjes & rietsuiker )
  • Grote waterkoker ( 7 liter ) wordt tevens bijgeleverd

 

De afternoon-tea serveren wij vanaf 15 pers. Graag informeren wij u over de verdere mogelijkheden om deze tea-party uit te breiden. Het is ook mogelijk om bij ons extra serviesgoed te huren.

High-tea met sandwiches, koekjes, chocolade, taarten en zoetjes